Plavajoči meni Mailing
Plavajoči meni YouTube
Plavajoči meni Instagram
Plavajoči meni FB

NPK Pediker/-ka

Kdo je pediker?

 

Pediker je strokovnjak za noge in stopala. Odpravlja posledice obremenitve nog, kot so suha, groba in trda koža, žulji, kurja očesa in otiščanci. Z nekaj pozornosti in skrbi se lahko drugače zdrav človek izogne bolečim nogam in stopalom, kar vpliva na počutje celotnega telesa. Lepa stopala so znak urejenosti in lepote. Pedikura je nega nog in stopal, pravzaprav je osebno razvajanje. Do neke meje lahko stopala sami negujemo, ko pa se na stopalih pojavijo določeni problemi, je najbolje obiskati pedikerja. V osnovni negi stopal pediker odpravi odvečno odmrlo kožo, odstrani obnohtno kožico in postriže nohte. Če pa gre za težje probleme kot so otiščanci - kurja očesa, zatrdela koža, razpoke na petah, vraščeni nohti, mora pediker opraviti medicinsko pedikuro.

 

Kandidat/ka, ki želi pridobiti poklicno kvalifikacijo NPK PEDIKER/KA, mora predložiti potrdilo o končani srednji, poklicni ali strokovni izobrazbi s področja kozmetike ali zdravstva.

 

Število ur: 60 (teoretični in praktični del) + vaje 60 ur

Predavanja in vaje izvajamo v specialni učilnici, v majhnih skupinah. Vajam namenjamo večje število ur, ker želimo, da so naši kandidati dobro pripravljeni za začetek dela v novem poklicu. Kandidatom nudimo ustrezna svetovanja in interno preverjanje znanj pred preverjanjem in potrjevanjem znanja.

Usposabljanje traja 6 tednov predvidoma ob torkih, vmes so obvezne vaje (vsaj 5 modelov). Na usposabljanju dobijo tečajnice učbenik, diplome in potrdilo o usposabljanju.

V ceno so všteti vsi tečaji, ki so v okviru usposabljanja NPK Pediker-ka, material in pripomočki, ki jih potrebujete na praktičnem delu tečajev in na vajah ter literatura. V ceno je vključen ves material in pribor, ki ga uporabljate v času usposabljanja na vajah.

 

Cena: 650,00 € + DDV

  25 % ob prijavi, preostalo do začetka usposabljanja.

 

V ceno niso vključeni stroški preverjanja in potrjevanja znanj za pridobitev certifikata NPK PEDIKER/KA. več o tem preverite na strani Nacionalne Poklicne Kvalifikacije.

Med vsako delavnico je vsaj 5 dni za vaje, ki so obvezne (najmanj 5 modelov na teden). Vaje potekajo v Akademiji Studio Lepota po predhodnem dogovoru pod nadzorom učiteljice. Vaje lahko po želji izvajate tudi doma. Po uspešno opravljenih delavnicah za pridobitev poklicne kvalifikacije NPK Pediker/ka, sledita še dve preveranji, in sicer :

 

1. Interni izpit - SPA Pedikura z lakiranjem

Izpit: Teorija: test, Praksa: tečajnice izvedejo osnovno pedikuro s francoskim lakiranjem na eni nogi in Spa pedikuro s parafinom/električnimi       nogavicami in lakiranjem z rdečim lakom na drugi nogi.

 

2. Interni izpit - Medicinska pedikura

Izpit: Teorija: test; Praksa: tečajnice izvedejo medicinsko pedikuro s saniranjem vseh težav.